Bombaški napad u Turskoj

Izvor: RTS, 25.Maj.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u Turskoj

Dvojica policajaca i dvojica napadača poginuli su, a 16 osoba povređeno u eksploziji automobila bombe ispred policijske stanice u turskoj provinciji Kajzeri. Sumnja se da je za napad odgovorna zabranjena Radnička partija Kurdistana.

U napadu automobila-bombe koji su dovezle dve osobe ispred policijske stanice u centralnoj Turskoj, poginula su dvojica policajaca i dvojica napadača, a 16 ljudi je ranjeno, saopštila je turska policija.

Dvojica napadača prešli su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velikom brzinom kroz kontrolni punkt i detonirali snažnu bombu ispred policijske stanice u gradu Pinarbasi, u provinciji Kajzeri, rekao je ministar unutrašnjih poslova Idriz Naim Sahin.

Dvojica policajaca su poginula, a ranjeno je 16 osoba, među kojima ima i dece, preneo je AP.

Vozilo je prvo uočeno na jednom paravojnom kontrolnom punktu u susednoj provinciji Karamanmaras, udaljenom oko 90 kilometara, javila je turska novinska agencija Anadolija.

Policija sumnja da su napadači pripadnici zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) i da su izveli bombaški napad u panici, nakon što su pre tog pobegli od policije koja je htela da ih zaustavi.

"Ludački napadi te terorističke organizacije se nastavljaju", rekao je Sahin, aludirajući na PKK.

Samoubilački napadi su retki u Turskoj, gde PKK obično postavlja bombe pored puteva i na drugim mestima, navodi AFP.

PKK, koju Turska i veliki deo međunarodne zajednice smatraju terorističkom organizacijom, krenula je 1984. godine u oružanu borbu na jugoistoku Turske, gde pretežno žive Kurdi. U sukobima sa turskim snagama bezbednosti poginulo je oko 45.000 ljudi.

U septembru prošle godine je u snažnoj eksploziji u centru Ankare poginulo troje, a ranjeno najmanje 15 ljudi. U eksploziji bombe pored autobuske stanice u Istanbulu u maju prošle godine ranjeno osam osoba. Za oba napada optužena je PKK.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje dvoje poginulih

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2012

ISTANBUL - Jedan policajac i jedan napadač poginuli su danas od eksplozije bombe ispred policijske stanice u centralnoj turskoj provinciji Kajseri, objavili su turski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Poginula dva policajca u Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2012

Dva policajca su poginula, a više lica je ranjeno u samoubilačkom napadu koji je danas izvršen ispred policijske stanice u gradu Kajseri u centralnom delu Turske, objavila je novinska agencija Anadolija. Trojica napadača automobilom su udarila u policijsku stanicu i otvorila vatru nakon čega...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Poginuo policajac, 20 osoba povređeno u eksploziji u Turskoj

Izvor: Blic, 25.Maj.2012

Najmanje jedan policajac je poginuo, a 20 osoba je povređeno u napadu bombaša samoubice, koji se odigrao danas ispred policijske stanice u Pinarbasiju, u centralnom delu Turske...Kako je preneo AFP, tri muškarca su otvorila vatru na policijsku stanicu dok su prolazila automobilom pored zgrade, nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.