Bombaš samoubica ubio 54 čoveka; Zastrašujući prizori FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 13:21

Bombaš samoubica ubio 54 čoveka; Zastrašujući prizori FOTO/VIDEO

Na 54 je porastao broj poginulih u napadu bombaša samoubice na skupu protalibanskog političara Fazlura Rehmana u Bajuru, u Pakistanu.

Širom Pakistana se održavaju sahrane, a vlada je obećala da će uhvatiti one koji stoje iza ovog smrtonosnog napada, za koji za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Pakistanska policija je saopštila da je početna istraga pokazala da bi regionalna frakcija Islamske države mogla biti odgovorna za ovaj napad na predizborni skup protalibanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Islamske partije Džamijat Ulema, na čijem je čelu tvrdokorni sveštenik i političar Fazlur Rehman.

Desetine ljudi koji su zadobili lakše povrede otpušteni su iz bolnice, dok su teško ranjeni vojnim helikopterima prebačeni u glavni grad provincije Pešavar.

Broj poginulih nastavlja da raste, jer teško ranjene žrtve bombaškog napada umiru u bolnicama, rekao je za izveštaj Rojtersa lekar Gul Nasib.

Rehman nije prisustvovao jučerašnjem mitingu održanom pod velikim šatorom blizu pijace u okrugu Bajur u provinciji Hajber Pahtunva, koja se graniči sa Avganistanom.

Rehman, koji je dugo podržavao avganistansku talibansku vladu, izbegao je najmanje dva bombaška napada – 2011. i 2014. godine, kada su u eksplozijama oštećena njegova vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.