Bombaš samoubica u kamionu usmrtio 8 vojnika u Avganistanu

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 19:00

Bombaš samoubica u kamionu usmrtio 8 vojnika u Avganistanu

Bombaš samoubica kamionom zaleteo se danas u vojni konvoj i uskmrtio najmanje osam avganistanskih vojnika, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Još devet vojnika ranjeno je u napadu u provinciji Majdan Vardak.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali talibani i pripadnici lokalne Islamske države već rutinski ovako napadaju afganistanske snage bezbednosti, piše AP.

Talibani su pojačali napade širom Avganistana uprkos potpisivanju mirovnog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Sjedinjenim Državama u februaru.

Sporazum je potpisan sa ciljem da otvori put za razgovore izmedu pobunjenika i avganistanske vlade, čime bi se stvorili usloviu za okončanje višedecenijskog rata.

Razgovori je trebalo da počnu ovog meseca, ali proces je zastao zbog sporog sprovodenja dogovora o puštanju zatvorenika.

Mirovnim sporazumom avganistanska vlada se obavezala da oslobodi 5.000 zarobljenih talibana u zamenu da talibani oslobode 1.000 zarobljenih pripadnika vlade.

Do sada je vlada oslobodila više od 4.200, a talibani oko 800.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.