Bombardije prodaje tri pogona za više od milijardu dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bombardije" prodaje tri pogona za više od milijardu dolara

Kanadski "Bombardije" je u uznapredovalim pregovorima o prodaji tri pogona, uključujući i fabriku za proizvodnju avionskih krila u Belfastu, kompaniji "Spirit AeroSistems" za više od milijardu dolara u gotovini uz preuzimanje finansijskih obaveza, izveštava Rojters.

Dve kompanije se približavaju postizanju sporazuma koji bi mogao da bude zvanično objavljen već danas, rekla su britanskoj agenciji dva izvora upoznata sa dešavanjem, upozorivši ipak da bi pregovori mogli i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da propadnu.

Dogovor bi uključivao preuzimanje finansijskih obaveza tri pogona, uključujući i obaveze vezane za penzije.

Obe kompanije bi trebalo danas da objave poslovne rezultate za treće tromesečje.

Bombardijeov plan o prodaji fabrika u Belfastu i Maroku, zajedno sa manjim pogonom za popravke u Dalasu, rezultat je odluke kanadske kompanije da izađe iz komercijalnog vazduhoplovstva kako bi se fokusirala na svoj avio-biznis sa višom maržom i svoje poslovanje u sektoru železnice.

Analitičari ocenjuju da će ovaj sporazum biti od strateškog značaja za Spirit, proizvođača avio-kosmičkih komponenti, jer će kompanija moći da diverzifikuje bazu klijenata.

Naime, Spirit je najveći dobavljač Boinga, ali planira da poveća poslove i sa evropskim Erbasom.

Prodaja pogona u Belfastu, koji proizvodi krila za Erbasov avion A220, politički je osetljivo pitanje, jer je to najveći proizvođač visoke tehnologije u Severnoj Irskoj koji zapošljava oko 3.500 ljudi, dodaje britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kanadski Bombardije prodaje TRI POGONA za više od milijardu dolara

Izvor: Blic, 31.Okt.2019

Kanadski Bombardije je u uznapredovalim pregovorima o prodaji tri pogona, uključujući i fabriku za proizvodnju avionskih krila u Belfastu, kompaniji Spirit AeroSistems za više od milijardu dolara u gotovini, uz preuzimanje finansijskih obaveza, izveštava Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.