Bolton najavio proširenje crne liste za Kubu

Izvor: B92, 17.Apr.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton najavio proširenje "crne liste" za Kubu

Vašington -- SAD će na "crnu listu" sankcionisanih kubanskih pojedinaca i kompanija, dodati još pet koji imaju veze sa obaveštajnim i vojnim službama Kube.

To je saopštio američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Na listi se po prvi put našla i kubanska vojna avio-kompanija "Aerogaviota", prenosi Rojters.

Bolton se obratio veteranima neuspele invazije na Zaliv svinja 1961. godine i rekao da će SAD ograničiti svako putovanje na Kubu koje nema veze sa porodičnim posetama, kako bi sprečili "prikriveni turizam" koji, tvrdi, donosi novac bezbednosnom sektoru zvanične Havane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bolton najavio proširenje "crne liste" za Kubu

Izvor: Blic, 18.Apr.2019, 00:14

SAD će na "crnu listu" sankcionisanih kubanskih pojedinaca i kompanija, dodati još pet koji imaju veze sa obaveštajnim i vojnim službama Kube, saopštio je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.