Bolsonaro se vraća u Brazil

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 07:39

Bolsonaro se vraća u Brazil

Bivši brazilski predsednik Žair Bolsonaro, vraća se danas u Brazil nakon tromesečnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bolsonaro je rekao da neće voditi opoziciju, već sarađivati sa svojom konzervativnom Liberalnom partijom.

Bolsonaro je dao izjavu brazilskom izveštaču CNN-a na aerodromu u Floridi pre ukrcavanja na let za Brazil, gde se vraća prvi put pošto je izgubio reizbore u oktobru od sadašnjeg šefa države Luisa Injasia Lule da Silve. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Neću voditi nikakvu opoziciju. Pomoći ću svojoj partiji kao osoba s iskustvom", rekao je Bolsonaro.

On je izjavio da planira da putuje širom Brazila kako bi pomogao svojoj stranci da dobije lokalne izbore sledeće godine, preneo je Rojters.

Protiv desničarskog bivšeg predsednika Bolsonara, koga je Lula tesno pobedio na predsedničkim izborima u oktobru, pokrenut je niz istraga i izlaže se po povratku u svoju zemlju pravnim postupcima, kao i mogućem zatvaranju.

Brazil je napustio 30. decembra, i pre isteka predsedničkog mandata, bojkotujući ceremoniju Luline inauguracije kojem je trebalo da preda predsedničku lentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOLSONARO SE VRATIO U BRAZIL Bivši predsednik došao kući nakon tri meseca provedenih u SAD, kaže da neće voditi opoziciju

Izvor: Blic, 30.Mar.2023

Bivši brazilski predsednik Žair Bolsonaro danas se vratio u Brazil nakon tromesečnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, a malo pre povratka je rekao da neće voditi opoziciju, već sarađivati sa svojom konzervativnom Liberalnom partijom.

Nastavak na Blic...

Bolsonaro se vratio u Brazil

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2023

Bivši predsjednik Brazila Žair Bolsonaro vratio se u četvrtak, 30. marta nakon tri mjeseca iz Sjedinjenih Američkih Država i na aerodromu u Braziliji dočekalo ga je više stotina pristalica. Zvaničnici njegove Liberalne stranke izrazili su očekivanje da će Bolsonaro, koji nikad nije priznao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.