Bolsonaro poziva na jedinstvo i obećava društvo bez podela (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019, 02:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro poziva na jedinstvo i obećava društvo bez podela (VIDEO)

Žair Bolsonaro položio je zakletvu kao novi predsednik Brazila, a u inauguracionom govoru je obećao da će izgraditi društvo bez podela i diskriminacije.

Bolsonaro (63) je, u obraćanju Kongresu, pozvao na "nacionalni pakt" da bi Brazil oslobodio korupcije, kriminala i lošeg upravljanja ekonomijom.

Poručio je da se njegovim izborom zemlja oslobodila "socijalizma i političke korektnosti", prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da je Bolsonaro, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bivši vojni kapetan koji se otvoreno divi vojnoj diktaturi koja je vladala Brazilom od 1964. do 1985. godine, obećao da će se čvrsto držati demokratskih normi.

- Ovo je početak oslobađanja Brazila od socijalizma, političke korektnosti i preteranog prisustva države - istakao je u utorak Bolsonaro.

Bolsonaro, kongresmen u sedam mandata, koji je decenijama bio na marginama brazilske politike, pobedio je na izborima u oktobru i postao prvi desničarski predsednik Brazila još od pada diktature, napominje Rojters.

Posle napada nožem na Bolsonara tokom predsedničke kampanje, zbog čega je nekoliko nedelja bio u bolnici, na inauguraciji su bile jake mere bezbednosti.

Oko 10.000 policajaca i vojnika bilo je raspoređeno na ulicama Brazilije, kojima je u "rols-rojsu" s otvorenim krovom prolazio Bolsonaro zajedno sa suprugom.

Bolsonaro je, kako navodi Rojters, na vlast došao na talasu ogromnog nezadovoljstva birača zbog političke korupcije, ogromne stope kriminala i opadajuće ekonomske moći zemlje.

Dear Mr. President @realDonalTrump, I truly appreciate your words of encouragement. Together, under God’s protection, we shall bring prosperity and progress to our people! https://t.co/dplAFNJGdA

— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) 01. јануар 2019.

Samo nekoliko minuta nakon što je Bolsonaro položio zakletvu, američki predsednik Donald Tramp mu je poručio da su SAD uz njega.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bolsonaro poziva na jedinstvo, obećava društvo bez podela

Izvor: RTS, 02.Jan.2019

Žair Bolsonaro položio je zakletvu kao novi predsednik Brazila, a u inauguracionom govoru je obećao da će izgraditi društvo bez podela i diskriminacije. Samo nekoliko minuta pošto je Bolsonaro položio zakletvu, Donald Tramp mu je poručio da su SAD uz njega. Inauguraciji je prisustvovao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.