Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolovanje zbog mamurluka

Nebrojano puta čuli smo apele da, kada smo bolesni, ostanemo kod kuće jer ne samo da ćemo brže ozdraviti, nego ćemo sprečiti širenje infekcije.

Ali, ne vredi. Svaki drugi radnik dolazi na posao uprkos virusu - zaključak je istraživanja sprovedenog na 2.000 Britanaca. Čak i oni koji ostanu kod kuće ne mogu da zaborave na obaveze. Svaki drugi razmišlja o poslu dok je pod prekrivačima, dok svaki peti radi od kuće uprkos bolesti. Zanimljivo je da su oni koji zarađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << više od 50.000 godišnje skloniji da ne dođu na posao kad su bolesni, ali i da se svaka peta žena brine da joj šef neće verovati da je prehlađena.

Istraživanje je pokazalo i da su radnici skloniji da ne dođu na posao kad su mamurni nego kad su zaista bolesni. A svaki deseti će slagati da je bolestan jer želi da ostane kod kuće i na miru odgleda omiljenu seriju. Mlađi uživaju u "Prijateljima", stariji prate "Daunton Ebi", dok je "Igra prestola" na prvom mestu u svim grupama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.