Bolnica Al Šifa pretvorena u ratnu zonu: Hamas koristi bebe da zaštiti vojnu mašineriju

Izvor: B92, 14.Nov.2023, 00:03

Bolnica Al Šifa pretvorena u ratnu zonu: "Hamas koristi bebe da zaštiti vojnu mašineriju"

Savetnik izraelskog premijera Mark Regev optužio je danas palestinsku militantnu grupu Hamas da je bolnicu Al Šifa u Gazi pretvorila u ratnu zonu.

"Namerno su izgradili svoju vojnu infrastrukturu ispod zgrade bolnice", rekao je Regev za BBC.

On je dodao da Hamas ne želi da prihvati rešenje za nedostatak goriva potrebnog za spasavanje prevremeno rođenih beba u bolnici Al Šifa.

"Oni žele slike koje pokazuju krizu", rekao je savetnik Benjamina Netanijahua, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodavši da je Izrael kupio gorivo posebno za bebe i inkubatore.

Ponovio je da izraelska vojska (IDF) nije namerno gađala bolnice i da je Hamas "koristio bebe kako bi zaštitio svoju vojnu mašineriju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.