Bolji uslovi lečenja za građane Aranđelovca

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi lečenja za građane Aranđelovca

Izgradnja savremene poliklinike i rekonstrukcija Opšte bolnice, najveće su investicije u aranđelovačkom zdravstvu, u poslednjih nekoliko decenija. Neubičajeno je, da, izgradnju finansiraju lokalna samouparava i privrednici iz tog kraja, okupljeni oko zajedničkog cilja, da građanima iz tog regiona obezbede kvalitetnije lečenje. Naredne godine rekonstruisaće se i Opšta bolnica u Aranđelovcu.
Pune čekaonice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i lekarske ordinacije. Opšta bolnica u Aranđelovcu, odavno je pretesna za više od 100.000 pacijenata koji se u njoj leče. To je bio alarm za Opštinu, i privrednike, da zajednički reaguju. Na svaki dinar iz lokalne kase, oko 250 preduzetnika, okupljenih oko Bekament fondacije, dalo je još toliko.

Dejan Čolović, vlasnik kompanije "Bekament" u  Aranđelovovcu kaže da je je nekoliko privrednika, probudilo  svest kod svih ostalih i kod građana, da svi rade za opšte dobro.
"Registrovali smo i sms broj - 1678, gde slanjem poruke, savko može da donira 100 dinara za rekonstrukciju bolnice", kaže on.

"Mislim da da je ovo dobar primer", ocenjuje Čolović, "svim privrednicima i grđanima u zemlji, kako ujedinjeni možemo da uradimo dosta tog, svako u svojoj sredini".
Oko 60 miliona dinara,uloženo je u izgradnju aneksa od 700 kvadrata. Ministarstvo zdravlja obezbediće opremu za rad specijalističkih ambulanti.

Anica Dragićević, glavna sestra Opšte bolnice u Aranđelovcu, kaže da će sada , prvi put u toj ustanovi, imati salu za reanimaciju, i opservaciju pacijenata.
Građane koje su tu leče obradovala je vest o izgradnji nove poliklinike i rekonstrukciji Opšte bolnice. Veruju da će sada imati bolje uslove lečenja, a lekari i medicinsko osoblje kvalitetnije uslove rada.
Još 10 miliona dinara, opština i privrednici, prikupili su i uložili u izradu projekta rekonstrukcije Opšte bolnice. Prvo kompletno sređivanje od izgradnje, pre pet decenija, finansiraće se iz državne kase.
Bojan Radović, predsednik SO Aranđelovac kaže da će bolnica u Aranđelovcu, imati svu neophodnu opremu za dijagnostiku, i skener i ostale savremene aparate. Rekonstrukcijom i izgardnjom još jednog sprata, stvoriće se uslovi i za zapošljavanje novih kadrova.
"Mi smo udaljeni, oko 50 kilometara od Kragujevca i sedamdesetak od Beograda. Aranđelovac je i turistički grad, tako da je neophodno da imamo savremenu bolnicu, koja može da zadovolji najviše standarde lečenja", ocenjuje Radović.
Savremena poliklinika, biće završena za mesec dana. U Opštini najavljuju i nova ulaganja, rekonstrukciju hitne pomoći i izgradnju centra za palijativnu negu.Tako će Aranđelovac biti u rangu, sa našim najrazvijenijim zdravstvenim centrima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.