Bolji posao, bolji život

Izvor: Politika, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji posao, bolji život

Adeko upućuje kadrove velikim kompanijama i privrednim sistemima u Srbiji

Jedna od vodećih svetskih kompanija koja se bavi posredovanjem u zapošljavanju – Adeko (Adecco) i ima ekspoziture u više od 70 zemalja na svim kontinentima, od maja 2005. godine je prisutna i u Beogradu.
Njena osnovna delatnost je upućivanje radne snage kompanijama koje joj se obrate sa zahtevom za određene kadrove.
Istovremeno, za pomoć u dolaženju do posla ovoj kompaniji mogu da se jave >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kako oni koji nisu zaposleni, tako i oni koji već imaju posao, a hteli bi da ga promene. Oni su brojniji, što pokazuje da se polako i sigurno poništava ustaljena navika iz prošlosti da je jednom pronađen ili dobijen posao – od sada pa do penzije. Na zapadu se deca uče od malih nogu da kada odrastu ne moraju uvek da rade na istom radnom mestu već da mogu da ga promene, a promena posla i potraga za bolje plaćenim radnim mestom ovde je tek u začetku, iako se naše ustaljene navike polako menjaju. Marko Kolenc, izvršni direktor kancelarije u Beogradu, kaže da se njima najviše obraćaju veliki strani sistemi koji su došli u našu zemlju ili se pripremaju da ovde započnu posao i žele da imaju odgovarajuću radnu snagu:

– Adekovi "regruteri" rade na izboru kvalitetnih kadrova iz postojeće baze kandidata i upućuju ih u kompaniju koja ima potrebu za zaposlenima. Da bi izašao u susret željama i mogućnostima svojih klijenata, Adeko zapošljava kadrove na neodređeno, kao i na određeno vreme. Može se reći da je veći trend zapošljavanje kadrova u dugoročnom smislu.

On naglašava da je moto njegove kompanije "Bolji posao, bolji život" i da je jako važno prihvatiti mogućnost da se pronađe posao na kojem se nude bolji uslovi u odnosu na trenutno zaposlenje.

– Ovde se još zazire od takvog angažovanja radne snage, ali ima i onih, posebno mlađih, koji se rado odlučuju da nam se obrate da bi promenili postojeće radno mesto, imaju poverenja u nas i kada dođu do novog posla prezadovoljni su. Naši klijenti su zadovoljni saradnjom sa Adekom, jer uspevamo da održimo visok standard usluga, profesionalni i partnerski odnos – dodaje Kolenc.

On dalje kaže da se planira proširenje rada. Adeko bi već početkom sledeće godine trebalo da otvori kancelariju u Novom Sadu, a kada je reč o inostranstvu, planiraju otvaranje ekspozitura u Bugarskoj i Ukrajini.

Inače, ova kompanija svakodnevno zapošljava po 750.000 radnika, angažujući ih za potrebe više od 250.000 klijenata širom sveta posredstvom vlastitih 6.600 kancelarija sa oko 33.000 zaposlenih. Adeko je osnovan 1996. godine udruživanjem preduzeća Adia, koje je počelo da radi 1964, i Ecco, koje je osnovano 1957. godine. Trenutno spada među 500 najvećih preduzeća na svetu.

Zbog stalnog prilagođavanja zahtevima tržišta i tehnološkog razvoja, Adeko rad zasniva na mreži filijala, internet tehnologiji i razvijanju novih usluga.

Snežana Prljević

[objavljeno: 19.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.