Bolji položaj mladih prioritet Grada Novog Sada: Održan okrugli sto Položaj mladih u Novom Sadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 23:03

Bolji položaj mladih prioritet Grada Novog Sada: Održan okrugli sto "Položaj mladih u Novom Sadu"

U Novom Sadu održan je danas okrugli sto na temu "Položaj mladih u Novom Sadu" na kojem je učešća uzelo nekoliko studentskih i nevladinih organizacija koje se aktivno bave ovim pitanjem. 

Predstavnici Udruženja studenata Republike Srpske, organizacije STUB, Omladinskog razvojnog centara, Unije studenata Medicinskog fakulteta, Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka, Organizacije studenata Ekonomskog fakulteta i Univerziteta Edukons izneli su svoje viđenje situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i konkretne predloge na koji način bi se unapredio status ovog generacijskog dela stanovništva, naročito studenata.

Učesnici rasprave usaglasili su se da Novi Sad pored svoje kulture, tradicije i tolerancije prethodnih godina krasi i politika ulaganja i promovisanja mladih ljudi koji predstavljaju budućnost kako grada tako i države Srbije.

Takođe tom prilikom upućene su pohvale gradonačelniku Milošu Vučeviću za zalaganje i veliki doprinos koji je pružio u razvoju omladinske politike kroz razne projekte i aktivnosti, o čemu najbolje svedoče prestižne titule Evropske prestonice mladih i Evropske prestonice kulture kroz koje su se istakli mnogi mladi i kvalitetni Novosađani.

"Ono na čemu će se insistirati u narednom periodu biće usmereno na sistem obrazovanja, sticanje stručne prakse i zapošljavanje mladih ljudi" poručeno je sa skupa.

Zaključak i predlozi sa ove rasprave biće dostavljeni nadležnim gradskim organima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.