Bolje snabdevanje Titela strujom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolje snabdevanje Titela strujom

TITEL -

Građani i privreda u Titelu, sledeće godine mogu računati na bolju kvalitet snabdevanja električnom energijom. Ugovorom koji su danas potpisali direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić i predsednik Opštine Titel Milivoje Petrović, dogovoreni su radovi vredni 50 miliona dinara, koje ravnomerno finansiraju Elektrovojvodina i opština.

Jedna od najvrednijih investicija, kako u Titelu kažu, ne samo po iznosu već i po značaju obuhvata izgradnju eletrkoenergetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objekata namenjenih industrijskom zonama. Tako će do kraja ove godine biti stvoreni uslovi za priključenje i stabilan napon budućih investitora kojima Titel nudi 45 hektara infrastrukturno opremljenog zemljišta.

Petrovića, nakon kanalizacije i vode, koja je već postavljena, radi se i na asfaltiranju puteva kroz industrijsku zonu.

"Priključenje na elektromrežu, koje očekujemo do kraja novembra, uz povoljnu cenu od 16 dinara po metru, trebalo bi da dovede do većeg interesa investitora.", kaže Petrović.

"U taj deo potisja, prethodnih godina, nije bilo mnogo ulaganja i zato će to biti jedan od prioriteta u poslovanju Elektrovojvodine", rekao je za Radio - televiziju Vojvodine Simić, i dodao da je to ne samo u interesu ravnomernijeg regionalnog razvoja, već i podizanja kapaciteta mreže kako bi spremno dočekali proizvodnju struje iz obnovljivih izvora energije kojima taj deo pokrajine obiluje.

Osim izgradnje objekata koji će strujom snabdevati industrijske zone, ugovorom je definisana i rekonstrukcija srednjonaponske mreže u centru Titela, što podrazumeva zamenu bandera i sadašnjih vodova, podzemnim vodovima, kao i izgradnju ulične rasvete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pajtić: Srem je najprosperitetniji

Izvor: B92, 04.Jun.2011, 14:00

Stara Pazova -- Srem je danas najprosperitetniji deo Vojvodine i region koji se najbže razvija zahvaljujući realizovanim programima privlačenja stranih i domaći investitora...Pokrajinski premijer Bojan Pajtić kaže da je Srem pre deset godina bio jedan od najnerazvijenijih delova Srbije, ali je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.