Bolja kontrola na pijacama

Izvor: Press, 10.Sep.2009, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja kontrola na pijacama

Kvalitet voća i povrća na beogradskim pijacama je dobar, tvrde inspektori koji obilaze tržnice. U prethodna tri meseca, kako kažu, u voću i povrću u prestonici nisu pronađeni teški metali i pesticidi. Ipak, pojedini prodavci kažu da inspektore pored tezgi nisu videli godinama, a da im Beograđani „veruju na reč" da proizvode nisu prskali hemijskim sredstvima.
Za kontrolu voća i povrća na beogradskim pijacama zadužena je i fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
- Redovno...

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tuđe uvozimo svoje bacamo

Izvor: Glas javnosti, 10.Sep.2009

BEOGRAD - Fitosanitarna inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uništila je 20 tona krompira iz Crne Gore na graničnom prelazu Gostun u kojem je otkriven povećan sadržaj kadmijuma s obzirom da se radi o hemijskom elementu koji ima kancerogeno dejstvo,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.