Bolivija: Suzavcem rasterana pogrebna povorka

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija: Suzavcem rasterana pogrebna povorka

Policija u Boliviji suzavcem je rasterala pogrebnu povorku koja se pretvorila u protest protiv vlasti, javila je agencija Frans pres sa lica mesta.

Nekoliko hiljada ljudi prisustvovalo je sahrani pet osoba koje su tokom nedelje stradale u neredima.

Incident sa policijom dogodio se u gradu El Alto kod glavnog grada a u kojem žive pristalice doskorašnjeg predsednika Eva Morales koji je u egzilu u Meksiku.

Drugi detalji nisu saopšteni.

Bolivija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogođena teškom političkom krizom od predsedničkih izbora 20. oktobra, na kojima je, prema proceni Organizacije američkih država (OAD), bilo ozbiljnih neregularnosti.

Morales je podneo ostavku 10. novembra pod pritiskom demonstranata i vojske i sklonio se u Meksiko, ali njegove pristalice ne prihvataju prelaznu vladu.

Samoproglašena predsednica Bolivije Henin Anjes rekla je u sredu da planira da raspiše nove izbore, posle pogibije najmanje 30 osoba u sukobima u poslednjih mesec dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.