Bolest pritisla sa svih strana

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolest pritisla sa svih strana

Siromašnu porodicu Zarić iz semberijskog sela Trnjaci kod Bijeljine sudbina nije mazila, ali ih je veliko srce naših donatora čuvalo od gladi godinama unazad. Tokom decembra za njih je pristigla donacija od 300 AUD od Rajke Tarlać i njenih prijatelja, a nedugo nakon toga i 100 evra Angele Tadić iz Dizeldorfa. Donacije su stigle u ruke Zarića, a nas su zamolili da se u njihovo ime zahvalimo dobrotvorima koji su im pomogli.

- Hvala od srca. Bez donacija mi ne bismo imali ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šta da jedemo. Neka sami bog čuva te divne ljude koji su poslali novac za nas. Hvala do neba - rekla je Dragana Zarić.

Ona je dodala da će novac kao i uvek, upotrebiti na lekove najpre bolesne ćerkice, pa onda i nje i supruga, a potom i na hranu.

- Možda ćemo uspeti da kupimo i nešto školskog pribora ako nešto pretekne. Toliko troškova, da ne prosto ne znamo gde ćemo pre - kaže Dragana.

Ona sa suprugom Radomirom, ćerkom Marijom i sinom Radenkom živi u jednom sobičku. Kako nesreća nikada ne ide sama, a zla sudbina nažalost često pogađa one koje ne bi trebala, ova porodica pored siromaštva, ima i brojne zdravstvene probleme. Marija je obolela od cerebralne paralize.

Njena majka Dragana je psihički bolesnik, ali zbog nemaštine, često ne pije lekove koji su joj neophodni. Radomir je srčani bolesnik, a lekovi koji bi popravili njegovo zdravstveno stanje su samo pusti san. Oboje nesposobni za rad, žive od 90 evra mesečno koliko dobijaju na ime tuđe nege i socijalne pomoći.

- To nije dovoljno ni da jedemo, a kamoli išta drugo. Situacija je jako teška i svaki dan za nas je borba za goli opstanak. Duša me boli kad vidim svoje bolesno dete kojem ne mogu da priuštim ni ono najosnovnije, a kamoli da joj bar malo olakšam život - kaže Dragana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.