Izvor: RTS, 23.Okt.2021, 07:58

Boldvinu rečeno da je pištolj bezbedan

Pištolj iz kojeg je holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja. Boldvinu je rečeno da je pištolj "hladan", odnosno da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda.
U zapisniku se navodi da pomoćnik reditelja, čiji ime za sada nije poznato, nije znao da je rekvizit, kojim je Alek Boldvin usmrtio koleginicu na snimanju filma "Rđa", napunjen bojevom municijom, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bi-Bi-Si.

Kako piše, on je oružje dao glumcu i pre snimanja scene potvrdio da je pištolj prazan, uzviknuvši "hladan pištolj".
Prema detaljima iz policijske istrage, pištolj je sadržao prave metke u trenutku kada je iz njega ispaljeno, prenosi Rojters.
Gardijan piše da su istražitelji kao dokaz sa lica mesta uzeti Baldvinov kostim i pištolj iz kojeg je ispaljeno, a da su zaplenjeni i drugo oružje i municija korišćeni tokom snimanja filma u kojem Boldvin ima glavnu ulogu.
Portparol šerifa u Santa Feu kaže da su detektivi bili na setu, prikupljali dokaze i informacije, te da protiv Boldvina nije podignuta hitna optužnica i da mu je dozvoljeno da putuje.
"On je slobodan čovek", rekao je portparol Huan Rios.
Direktorka fotografije Halina Hačins (42) smrtno je pogođena u grudni koš, dok je reditelj Džoel Souza (48), koji je stajao iza nje, ranjen. On je nakon zbrinjavanja zbog povrede u predelu ramena pušten iz bolnice.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nove informacije o Boldvinu: Rekli mu da je pištolj bezbedan

Izvor: B92, 23.Okt.2021

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, prenosi BBC...Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.