Boko Haram oteo 20 osoba, pa pogubio 12

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2015, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boko Haram oteo 20 osoba, pa pogubio 12

Naoružani ljudi, najverovatnije pripadnici Boko Harama, kidnapovali su 20 ljudi iz autobusa na krajnjem sjeveru Kameruna, ubivši nakon toga njih 12.

Osam otetih putnika, militanti su kasnije pustili, saopštila je bezbjednosna služba Kameruna.

Pripadnici Boko Harama danas su napali i zatvor u mestu Difa, u Nigeru, ali su odbijeni nakon žestoke razmjene vatre. Zasad nije poznato da li je u tom sukobu bilo žrtava.

Vođa Boko Harama Abubakir Šekau je današnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << video poruci rekao da će njegova grupa pobijediti regionalne snage na sjeveroistoku Nigerije, u Nigeru i u Kamerunu.

Borba protiv Boko Harama proteklih mjeseci dobila je regionalnu dimenziju, a napadi te grupe u Kamerunu i Nigeru su registrovani i prošle nedjelje.

Zvaničnici kažu da bi snage mogle da budu raspoređene početkom marta, ali bi problemi sa finansiranjem mogli da taj rok pomjere.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.