Boki 13 ide u kućni pritvor posle 15,5 meseci u istražnom zatvoru

Izvor: Beta, 30.Okt.2020, 22:46

Boki 13 ide u kućni pritvor posle 15,5 meseci u istražnom zatvoru

Apelacioni sud Severne Makedonije odlučio je da šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, bude prebačen iz pritvora u istražnom zatvoru u kućni pritvor.Jovanovski je u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje" od 15. jula prošle godine kada je otvorena istraga za slučaj "Reket", u kojem je u junu ove godine nepravosnažno osudjen na devet godina zatvora.Njemu je nekoliko puta odbijana žalba na odluku skopskog krivičnog suda o pritvoru, kao i zahtev da zbog lošeg zdravstvenog stanja bude prebačen u kućni pritvor.Drugooptužena u slučaju "Reket", bivša specijana tužiteljka Katica Janeva, provostepeno osudjena na sedam godina zatvora, ranije je prebačena u kućni pritvor.Trećeoptuženi Zoran Milevski, koji je priznao krivicu i dobio tri godine zatvora, prošle sedmice je otišao na izdržavanje kazne.Protiv Jovanovskog se pred sudom u Skoplju vodi još jedan postupak u kojem je prvooptuženi za finansijske malverzacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Osuđen Boki 13, ide u kućni pritvor

Izvor: Tracara.com, 31.Okt.2020, 09:30

Foto: Screenshot Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, biće prebačen iz pritvora u istražnom zatvoru u kućni pritvor, odlučio je Apelacioni sud Severne Makedonije. Jovanovski je u pritvoru istražnog zatvora “Skoplje” od 15. jula prošle godine kada je otvorena istraga za slučaj “Reket”,...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.