Bojkot nastave u Banji Koviljači

Izvor: RTS, 08.Dec.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkot nastave u Banji Koviljači

Roditelji osnovaca u Banji Koviljači najavili su da neće slati decu na nastavu u drugom polugodištu, ukoliko do tad ne bude rešen problem izmeštanja Centra za azilante. Vlada usvojila predlog mera za rešavanje problema smeštaja azilanata u Banji Koviljači.

Ukoliko do početka drugog polugodišta,16. januara, ne bude rešen problem izmeštanja Centra za azilante iz Banje Koviljače, roditelji osnovaca iz tog mesta neće slati decu na nastavu, najavio je predstavnik roditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dejan Stalović.

Vlada Srbije usvojila je predlog mera za rešavanje problema smeštaja azilanata u Banji Koviljači, koje predviđaju osnivanje Centra za azil, kaže direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je rekao da je u toku razmatranje gde bi taj centar mogao da se nalazi i da se čeka predlog Komesarijata za izbeglice.

Vlada traži od svih nadležnih organa da pooštre kontrolu na graničnom prelazu sa Makedonijom odakle dolazi najveći broj azilanata, kao i pooštravanje kontrole primene Zakona o strancima.

Stalović, koji je predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, rekao je Tanjugu da ako ne bude vidljivog pomaka u rešavanju problema azilanata, prema odluci Saveta roditelja, početkom drugog polugodišta uslediće bojkot nastave u toj osnovnoj školi.

Savet roditelja škole "Vera Blagojević" traži od premijera Mirka Cvetkovića i nadležnih ministara da ishod dogovorenih aktivnosti bude prestanak rada Centra za azil u tom mestu, rekao je Stalović.

Savet roditelja traži da se na realizaciji dogovorenih mera i aktivnosti posebno angažuju premijer Mirko Cvetković, šef koordinacionog tima republičke vlade za rešavanje problema imigranata u Banji Koviljači Rasim Ljajić i ministri prosvete i policije, Žarko Obradović i Ivica Dačić.

Ministar Ljajić je sinoć u Banji Koviljači najavio da će već danas početi pojačano i koordinirano rešavanje problema velikog broja imigranata, posebno ilagalnih, i prestanak rada Centra za azil u tom mestu.

Povod Ljajićevog dvočasovnog razgovora sa predstavnicima Banje Koviljače je incident od pre dva dana kada je napadnuta sedmogodišnja devojčica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.