Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jun.2023, 18:30

Bojana Stefanović o Nušićevoj predstavi „Autobiografija“ gde igra dečaka

Prema njenim rečima, u predstavi igra divna ekipa u kojoj je mlada koleginica Ana Pavićević, Nebojša Rakočević igra Nušića, a tu su i Nikola Ranđelović i Tara Đurašinović

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Glumica Bojana Stefanović je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o svojoj ulozi u predstavi „Autobiografija“, čija je premijera 27. juna na Belefu.
Stefanović je rekla da je predstava Branislava Nušića za nju velika radost >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << zato što posle dugog niza godina sprema komediju, i čak u njoj igra dečaka Simu.
Prema njenim rečima, u predstavi igra divna ekipa u kojoj je mlada koleginica Ana Pavićević, Nebojša Rakočević igra Nušića, a tu su i Nikola Ranđelović i Tara Đurašinović.
„Anja i ja često na sceni, tokom proba, ne izdržimo da sklopimo dve rečenice da jednu drugu ne zasmejemo. A meni je izuzetno drago što radim sa Rakočevićem. Cenim ga kao glumca i umetnika, a nisam imala prilike do sada s njim da radim“, istakla je glumica.
Stefanović je rekla da joj je ovo druga saradnja sa rediteljem Nebojšom Broćićem nakon „Tamnih drvoreda“ u decembru, i da je u pitanju „radost pozorišta, bez nekih trzavica i situacija“.
„On toliko lepo vodi probe i proces, ima veliku bukvalno zaljubljenost u pozorište koja posle nekog vreme i kod najvećih stvaralac može da uđe u ravnu fazu, a kod njega je na vrhuncu“, rekla je Stefanović.
Podsetivši da ju je kroz karijeru pratio poziv da igra lepe, fatalne i zavodljive žene, Stefanović je dodala da je ona ipak „apsolutno dečak Sima“.
„Meni je to mnogo bliže, lakše, zabavnije i inspirativnije nego da igram fatalne žene. Mnogo više sam drug ortak, dosta nosim te muške energije kroz život. To se ne vidi na prvu loptu. Imam i žensku energiju, ali nešto što nosim više naginje dečačkoj energiji“, istakla je glumica.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Prema njenim rečima, „Nušić teče, jedno proizilazi iz drugog“ i lično joj „apsolutno pristaje kao par rukavica“.
Govoreći o komadu „Deca“, rađenom po nagrađenom romanu Milene Marković u Narodnom pozorištu, Stefanović je istakla da je to „izuzetna predstava koja potvrđuje da ne postoji veća istina od umetnosti“.
„To je najbolji vid terapije, i za nas i za gledaoce. To je bilo zahtevno igrati i pre 3. maja, a nakon toga svaki put je zahtevno. Sigurno je prvi trenutak kada proživljavam ono što je najlepše u umetnosti – katarza. U apsolutnoj svojoj suštini, a vidim to se dešava i kod publike“, rekla je glumica.
Stefanović je dodala da „posle svake katarze dođe pročišćenje i onda smo lakši i bolji i pametniji i ivše imamo ljubavi za svet oko sebe“.
(Telegraf.rs/Tanjug)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Razgovor Branislava Nušića sa smrću: Održana premijera predstave "Autobiografija" (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 28.Jun.2023, 12:55

U novoj predstavi glavni glumci su Nikola Rakočević, Bojana Stefanović, Anja Pavićević..

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.