Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Kresojević: Student generacije Ekonomskog fakulteta, sa prosječnom ocjenom 9,7

BANJALUKA- Bojan Kresojević (22) danas je odbranom diplomskog rada "Matematički model za ocjenu efekata kupovine domaćih proizvoda u RS", za koji je dobio desetku, proglašen za najboljeg studenta Ekonomskog fakulteta u svojoj generaciji.

Ovaj student generacije je i jedna od najboljih studenata u istoriji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, s prosječnom ocjenom 9,97 na studijama prvog ciklusa. Iza sebe ima nekoliko objavljenih naučnih radova u visokorangiranim časopisima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i na međunarodnim stručnim konferencijama, a bio je i stipendista Fonda "Dr Milan Jelić".

"Osjećam se uzbuđeno, zadovoljan sam što je sve prošlo onako kako sam i očekivao. Nadam se da je ovo samo još jedna stepenica u mom životu. Namjeravam i dalje vrijedno da radim, jer je to neko moje obilježje", rekao je Kresojević za "Nezavisne".

O kakvom uspješnom studentu se radi govori i činjenica da mu je Darko Tomaš, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji je prisustvovao javnoj odbrani njegovog diplomskog rada, ponudio zaposlenje. Kresojević kaže da je zainteresovan za svaki posao koji će mu pružiti mogućnost da ambiciozno radi, dokazuje se i razvija u profesionalnom i ljudskoj smislu.

Diplomski rad "Matematički model za ocjenu efekata kupovine domaćih proizvoda u RS" započeo je na drugoj godini studija.

"Tema je došla vrlo spontano, s obzirom na to da je moj nerođeni brat predložio da tako nešto uradim jer i on voli i cijeni domaće proizvode. U radu sam odlučio da procijenim kakvi će biti efekti ukoliko se malo više ponašamo patriotski u ekonomskom smislu, a ne samo na političkom nivou", objašnjava Kresojević, koji je inače iz Gradiške.

Zoran Grahovac, predsjednik Studentskog parlamenta Univerzitetata u Banjaluci, kazao je da je jedna od njihovih ciljeva promocija talentovanih.

"Kresojević je ne samo student generacije, već i izuzetno vrijedan i odgovoran momak, koji je bio član Studentskog parlamenta", naveo je Grahovac.

Stanko Stanić, mentor, je istakao da Univerzitet u Banjaluci ima odličnih studenta kojima treba posvetiti više pažnje, te obezbijediti poslovne poziciju na Univerzitetu, preduzećima i ustanovama u RS.

"Kolega Kresojević ostaće upamćen i po toma što je uradio najbolji diplomski rad od kada sam ja na ovom univerzitetu iz mog predmeta. Studenti rijetko uzimaju diplomske radove iz matematičkih modela jer moraju više istraživanja da sprovedu i da dokažu da sami vladaju nekim metodama i modelima, a ne da prepisiju teorijska rješenja odnosno teorijske modele", istakao je Stanić.

Srđan Amidžić, profesor na Ekonomskom fakultetu, čestitao je Kresojeviću i rekao nam da je on uvijek na predavanjima postavljao pitanja koja su bila smislena.

Kresojević je rekao da ostaje u RS, ne planira na dalje studije u inostranstvo, nego će upisati i master studij na Ekonomskom fakultetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.