Bogosavljević (IPSOS): Građani kampanju ocenili dosadnom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 21:21

Bogosavljević (IPSOS): Građani kampanju ocenili dosadnom

Većina građana Srbije koja je učestovala u istraživanju IPSOS-a kamanju za parlamentarne izbore ocenilo je kao dosadnu, izjavio je večeras iz IPSOS-a Srđan Bogosavljević.

On je za RTS kazao da su na pitanje da li im se kampanja dopada ili ne, građani kampanju ocenili dosta dobrom.

Na pitanje ko će po mišljenju građana proći cenzus, Bogosavljević kaže da su građani naveli mnogo stranaka, ali da su, po redosledu, najviše navodili SNS, SPS, SRS, SPAS, PSG >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i SVM.

"To su bile najčešće pomenute stranke, a kao najveće iznenađenje da će proći cenzus građani su naveli Kraljevinu Srbiju", rekao je Bogosavljević.

Istraživanje je pokazalo i da se najveći broj građana o kampanji informisao putem televizije, čak 53 odsto, dok se 40 odsto njih informisalo na internetu.

Bojan Klačar, iz CeSID-a, rekao je da će ukoliko izlaznost bude oko 50 odsto, kao što je saopštila SNS, biti potrebno oko 99.000 glasova da neka lista uđe u parlament.

Vuletić o dominantnim temama i eventualnim iznenađenjima

Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je večeras da izbori i kampanja nisu u pravoj meri oslikali bitne promene koje se dešavaju na globalnoj i unutrašnjoj političkoj sceni.

Vuletić je rekao da Evropska unija, kao tema, nije bila zastupljena tokom predizborne kampanje na ovim izborima, u meri u kojoj je to bilo ranije.

"Svi su se u tom smislu povukli, osim koalicije UDS", rekao je Vuletić za RTS.

Rekao je i da se ekologijom, koja je važna tema i za Srbiju, niko nije bavio.

Govoreći o mogućim iznenađenjima, navodi da bi, ukoliko monarhisti uđu u parlament, to bio veliki korak za one koji se zalažu za kraljevinu i da će moći da postane legitimna tema.

Kad je reč o suverenistima, kaže da će se ta ideja generalno razvijati i da to neće moći da iznese samo Saša Radulović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.