Bogojavljenje u Zemunu: Organizovano plivanje za Časni krst

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2022, 16:18

Bogojavljenje u Zemunu: Organizovano plivanje za Časni krst

U sredu, 19. januara, u 12 časova održaće se plivanje za Časni krst na Dunavu u Zemunu

Opština Zemun, Hram svetog oca Nikolaja i SVEBOR Savez Beograd na Bogojavljenje organizuju tradicionalno plivanje za Časni krst. Ove godine se u Zemunu pliva 25. put.

Pre plivanja u Hramu svetog oca Nikolaja, 19. januara, održaće se liturgija, u 9 časova, a nakon toga u 12 časova sledi osvećenje Dunava i plivanje za Časni krst.

Na Bogojavljenje osvećujemo vodu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dunava kao simbol Jordana i krštenja Hristovog. Podvigom vere najbrži plivač će poneti titulu Nosioca Bogojavljenskog krsta.

Ovogodišnje svetkovanje Bogojavljenja posvećujemo Udruženju ''Evo ruka'' i pokrećemo akciju dobročinstva kako bismo zajednički podržali misiju roditelja i dobrih ljudi koji su okupljeni oko ove plemenite ideje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Borskom jezeru plivanje za časni krst

Izvor: Bor030.net, 18.Jan.2022

Na Borskom jezeru će u sredu, 19. januara biti održano plivanje za časni krst. Obeležavanje velikog hrišćanskog praznika Bogojavljanje počinje u 7 sati osvećenjem vode u porti hrama Svetog Georgija u Boru, nakon čega će u 8 časova biti održana Sveta liturgija. Svečanost povodom plivanja...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.