Bogdanović: Priština ne odustaje od nasilja

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2010, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Priština ne odustaje od nasilja

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je ponovnim ukidanjem signala mobilne telofonije srpskih operatora, južno od Ibra, kao i pokušaj da se to ucini na severu pokrajine, pokazatelj da Priština ne odustaje od jednostanih poteza i nasilja.

Bogdanović je u saopštenju naveo da Priština ovakvim potezima želi stvaranje atmosfere straha i potpune izolacije Srba, i to u trenutku kada se očekuju pregovori o svim postojećim problemima, ukljucujuci i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pitanje telekomunikacija.

"Ovaj čin kosmetskih privremenih institucija, takode, nedvosmisleno pokazuje da na svaki konstruktivan stav Beogarada Priština odgovara jednostarnim potezom i provokacijama", istakao je Bogdanović.

Evidentno je da ovakvi potezi kosmetskih privremenih institucija imaju za cilj zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra i njihovo etnicko čišćenje, ali ujedno pokazuju da Prištini nije stalo do iskrenog dijaloga i postizanja kompromisa, smatra ministar.

Ona strana koja pred predstojeći dijalog stvara tenzije, atmosferu sukoba i povlači jednostrane nasilničke poteze, mora da snosi odgovornost za posledice takvih postupaka, rekao je Bogdanović.

Ministar je istakao da u trenucima pred predstojeći dijalog međunarodna zajednica mora da što pre preventivno reaguje, da bi sprečila nedgovorno ponašanje i dalje povlačenje jednostranih poteza Prištine.

Bogdanović je pozvao međunarodne predstavnike u pokrajini da obezbede nesmetan rad srpskih operatera na Kosmetu i stvore uslove za normalan i bezbedan život srpskog stanovništva, ali i da spreče nasilje privremenih kosmetskih institucija nad preostalim Srbima u pokrajini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.