Bogdanović: Povratak zaustavljen zbog pretnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2010, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Povratak zaustavljen zbog pretnji

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju (KiM) Goran Bogdanović izjavio je da su nedostatak bezbednosti i pretnje hapšenjem zbog "nedokazanih" optužnica glavni razlozi zbog kojih je zaustavljen povratak raseljenih na KiM.

"Dok su čelnicima albanske vlasti na Kosmetu puna usta demokratije i poziva na povratak, Srbi koji pokušaju da se vrate suočavaju se sa napadima, prebijanjima, kamenovanjem, pa i optužbama za navodno počinjena krivična dela", rekao je Bogdanović za današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Večernje novosti".

Bogdanović je povodom podizanja optužnice protiv 22 Srba zbog ratnih zločina istakao da Srbi ne mogu da se vrate na KiM jer se plaše za svoju bezbednost.

Prema njegovim rečima, glavne prepreke povratku su i nerešena imovinska pitanja, odnosno uzurpirana imovina u vlasništvu Srba, koju zbog neefikasnog pravosudnog sistema ne mogu da povrate.

"Prošle godine u saradnji sa UNHCR uradili smo popis prognanih i utvrdili smo da ima 1.274 porodice koje žele da se vrate na Kosovo.

Međutim, mnogi od njih se na taj korak ne usuđuju jer se plaše", istakao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.