Bogdanović: Kosovski dodatak će i dalje biti isplaćivan

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Kosovski dodatak će i dalje biti isplaćivan

Vlada Srbije usvojila je zaključak na osovu koga će isplata „kosovskog dodatka" biti omogućena do donošenja zakona kojim će biti rešen problem finansiranja Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović
- Vlada je jednoglasno odlučila da do donošenja novog zakona primanja kosovskih Srba koji novac dobijaju iz budžeta i dalje budu uvećana za 50 odsto - rekao je Bogdanović i dodao da će zakon o finansiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srba na Kosovu biti izrađen po hitnom postupku i da će se posle toga naći pred poslanicima. Dodao je da bi taj zakon mogao biti urađen u septembru.
Prema njegovim rečima, novi zakon će se odnositi isključivo na osobe, odnosno porodice, čiji članovi žive i rade na Kosovu.
- Vlada je vodila računa da ta odluka bude u skladu sa Ustavom Srbije i zakonom. Pravni osnov su Zakon o državnoj upravi i Zakon o ministarstvima - kaže Bogdanović.
Upitan da prokomentariše to što je Vlada Kosova izdvojila pet miliona evra za sever Kosova, Bogdanović je rekao da „taj novac nije dobrodošao".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.