Bogatija turistička ponuda Požarevca

Izvor: RTS, 04.Mar.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogatija turistička ponuda Požarevca

U Turističkoj organizaciji Požarevca odlučili su se za drugačiji nastup na sve zahtevnijem tržištu turističkih usluga.

Decenijama se turistička ponuda Požarevca kreirala u malim i neodgovarajućim prostorijama na Starom korzou. Kako je turizam jedna od okosnica budućeg razvoja požarevačkog kraja, turistički radnicima najzad je obezbeđen kvalitetan i dobro opremljen prostor u ulici Veljka Dugoševića, u centru Požarevca.

Požarevačka turistička organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imala je zapažen nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Ipak, turistički potencijali grada Požarevca, među kojima su najvažniji arheološki park Viminacijum i Ljubičevske konjičke igre, nisu dovoljni da privuku veliki broj gostiju.

Zato su Požarevljani na sajmu turizma nastupili zajedno s drugim opštinama Braničevskog okruga - Golupcem, Žagubicom, Velikim Gradištem. Po rečima Dejana Savića, direktora TO Požarevac, ova saradnja biće nastavljena, jer se samo zajedničkim nastupom može ostvariti dobra pozicija na zahtevnom tržištu turističke ponude.

Pošto su joj budžetska sredstva ograničena,Turistička organizacija Požarevca počela je da zarađuje sama. Prodajom suvenira u Turističkom informativnom centru prošle godine ostvaren je prihod od dva miliona dinara. Turistička organizacija Požarevca uskoro će postati i agent za prodaju turističkih aranžmana, od kojih se takođe očekuju značajni prihodi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.