Bogati stranci dolaze u Srbiju da se klade na  borbe pasa

Izvor: Blic, 27.Okt.2010, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogati stranci dolaze u Srbiju da se klade na borbe pasa

Ilegalno organizovanoj borbi pasa, koju je u subotu u Bogatiću razotkrila šabačka policija, prisustvovala su 22 strana državljana, među kojima i Rus koji je specijalno za ovaj događaj u Srbiju doleteo privatnim avionom. Na makadamu koji vodi ka mestu Jokin grab, gde su otkriveni ringovi u kojima su se borili psi, u trenutku upada policije bilo je parkirano nekoliko najluksuznijih automobila, vrednih od 30.000 do 70.000 evra.

Izvor blizak istrazi kaže za „Blic” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su ilegalne borbe pasa veoma unosan posao, u kome su obrće po nekoliko stotina hiljada evra.

- Borbe održavaju u Bogatiću, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, ali i zemljama u okruženju. Postoje veoma dobro organizovane grupe ljudi koje sistematično i taktički planiraju i biraju mesto održavanja borbi. Prema nekim informacijama, u zemljama u okruženju imaju dobru saradnju i sa policijom, pa su tako spremni da izdvoje i po nekoliko stotina hiljada evra, da policija „zažmuri” na njihov biznis - kaže naš izvor.

Samo je ulaznica za borbu u Bogatiću, prema njegovim rečima, koštala sto evra, a u trenutku upada na borilište, policija je zatekla više od 50 ljudi, među njima državljane BiH, Slovenije, Poljske, Crne Gore, Rusije i Rumunije.

- Informaciju da se održava borba pasa policija je dobila u subotu po podne. Ubrzo su saznali i mesto na kojem je organizovana, nakon čega su krenuli ka Jokinom grabu, lokaciji koja je potpuno izolovana od ostatka sela, tri kilometra od poslednjih kuća i duboko uvučena u kompleks njiva sa kukuruzom, šipražje i šume. Lokacija pripada banjskom kompleksu, čiji je vlasnik Zoran P. (38), do koje vodi prilično oštećen makadam - kaže za „Blic” izvor blizak istrazi.

Opširnije u izdanju za četvrtak, 28. oktobar 2010.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.