Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2017, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat program za najmlađe u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Na repertoaru Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2017", u Dječijem pozorištu RS (DP RS) danas su tri predstave, i to iz Slovenije, Austrije i Makedonije.

Sa terminima u devet i u 11 časova banjalučke mališane uveseliće Mini teatar iz Ljubljane predstavom "Kačkeve dogodovštine", potom tačno u podne slijedi komad "Šaptanje priča" Lutkarskog pozorišta "Zemlja snova" iz Tulina, dok u 16 i 18 časova nastupaju gosti iz Pozorišta za djecu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mlade iz Skoplja sa predstavom "Mačak u čizmama".

Takođe, u 17 časova u maloj sali DP RS biće održana i promocija knjige "Izdanja 2017" Međunarodnog festivala pozorišta za djecu iz Subotice.

Juče su izvedene predstave "Palko", "Stijena" i "Palčica" iz Poljske, Turske i Bugarske, a domaća predstava "Odisej - san u povratku" trebalo je da bude izvedena sinoć van takmičarske konkurencije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Kaka šou" razbio tabue i izmamio dječije osmijehe

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2017

BANJALUKA - Da i predstave za djecu mogu razbijati tabue i predrasude, dokazalo je izvođenje komada "Kakčeve dogodovštine", u režiji Ivice Buljana, Mini teatra iz Ljubljane, u okviru 16. Međunarodnog pozorišta za djecu "Banjaluka 2017", koji se održava u Dječijem pozorištu RS (DP RS) u Banjaluci...Dvoje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.