Bog me iščupao iz plamena sa decom

Izvor: S media, 27.Apr.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bog me iščupao iz plamena sa decom

Požar je izbio u sredu pola sata pre ponoći, u stanu na trećem spratu zgrade u Ulici Dragoljuba Popovića 14 u Loznici. Ljubinka Mićić se u tom trenutku u svom stanu na petom spratu spremala za spavanje, ne sluteći u kakvoj će se drami njena porodica naći za nekoliko minuta.

Ljubinka se, sa sedmomesečnom ćerkom u naručju, i još tri ćerke i sinom izgubila u hodniku punom dima, ali je onda naletela na vatrogasca Marka Markovića, koji je ženu i mališane bezbedno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sproveo do izlaza.

Ćerka htela da skoči

Bruka: Otkazan koncert za žrtve "Kontrasta", prodata samo jedna karta!

Zapaljen automobil Tomislava Nikolića

Zaspao sa zapaljenom cigaretom i izgoreo

"Otvorili smo prozor, ali je dim ulazio i od spolja i kroz vrata, sve više i više. Držali smo mokre krpe na ustima, ali nije vredelo, nismo mogli da dišemo. Moja ćerka se toliko uplašila da je htela da skoči kroz prozor. Bilo je strašno, nisam znala šta da radim. Plašila sam se da izađemo u hodnik jer nisam znala šta nas čeka, ali bilo je ili to ili da skačemo kroz prozor", priča Ljubinka.

Ljubinki i njenim mališanima odmah je pružena pomoć u bolnici.

Vatrogasac Marko Marković prvi je sa kolegom Željkom Tešmanovićem stigao na intervenciju. Kaže da je samo radio svoj posao i ne želi da preuzima zasluge.

"Požar je izbio na trećem, a mi smo odmah krenuli sa evakuacijom. Čuli smo da je u potkrovlju sama majka sa petoro dece, među kojima je i beba. Probijali smo se kroz dim i onda smo sreli ženu sa decom. Preuzeo sam bebu i pomogli smo im da napuste objekat", kaže Marković.

U gašenju požara učestvovalo je 12 vatrogasaca sa četiri vozila. Vatrogasno-spasilačka jedinica dojavu o požaru u petospratnici primila je oko 23.30 sati, i prvo vozilo je brzo stiglo. Za tridesetak minuta požar je lokalizovan, dok je gašenje vatre trajalo do pred zoru. U stanu u kojem je izbila vatra nije bilo nikoga, pa još uvek nije jasno šta je izazvalo požar.

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.