Bodo Veber: Vučićev spin o ultimatumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bodo Veber: Vučićev spin o ultimatumu

Viši saradnik Veća za političku demokratizaciju iz Berlina Bodo Veber rekao je za portal KoSSev da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se Srbija naći pred ultimatumom tzv. Ahtisari++ paketa, Vučićev spin i da je Briselski sporazum svojevrsni "Ahtisari plus".

"Ovde se po svemu sudeći radi o standardnom, maglovitom Vučićevom spinovanju, ništa manje, ništa više. Ne vredi tu išta dodatno komentarisati", rekao je Veber.

Vučić je u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za TV Prva kazao da će u toku ove godine pred Srbijom biti postavljen ultimatum u vezi sa kosovskim pitanjem. "Nešto što ćemo teško moći da odbijemo, a nećemo smeti da prihvatimo", rekao je Vučić.

Srbiji će biti ponuđene garancije za ulazak u EU i poseban status za Srbe na Kosovou i Metohiji zauzvrat priznanja Kosova. "Dakle, to će ići na 'Ahtisari++'", naveo je Vučić.

U kratkoj izjavi za KoSSev, Veber podseća na to da je Prvi sporazum o principima normalizacije odnosa Beograda i Prištine potpisan u aprilu 2014. (Briselski sporazum), zapravo Ahtisari plus.

"Pa politički dijalog, aprilski sporazum je svojevrsni Ahtisari plus, tako se i ranije govorilo. Ali zaista ne bih tražio neku suštinu u tim izjavama", kazao je Veber.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.