Boban Marković: Nigde ne idem bez svoje trube

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boban Marković: Nigde ne idem bez svoje trube

Orkestri Bobana i Marka Markovića iz Vladičinog Hana i „Fanfare Ćokarlija“ iz rumunskog mesta Zece Prajeni održaće muzički dvoboj u Sava centru 16. decembra, a upravo tim povodom Boban je bio gost “Blica”. U našu redakciju je došao sa svojom trubom, čak nam je malo i svirao, a kaže da se od trube baš nikada ne odvaja.

- Ovo što sam video me impesioniralo, nisam očekivao da se na ovakav način kreiraju novine. Bilo mi je zadovoljstvo da vidim kako sve funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kaže čuveni trubač.

- Što se nas tiče, mi kao orkestar zaista smo napravili ime u Evropi i šire. Svuda nas zovu na velike festivale jer znaju da kada dođemo, da će publika uživati i igrati. Sve to počelo je da se dešava 2001. godine. Mi više ne ličimo na orkestar trubača iz Guče. To se desilo tako da kao pobednik nisam imao pravo da se takmičim u Guči 2001. godine i odlučio sam da pokušam proboj na evropsko tržište. Napravio sam pesme koje dobro prolaze u masi ljudi, koje se lako prihvataju i koje imaju zarazni ritam. Krenuli smo na jedan, drugi, treći koncert i tako do sada dogurali do više od hiljadu koncerata širom sveta - priča Boban.

- Sada je svima prilika da dođu u Sava centar da vide naše takmičenje sa bendom „Fanfare Ćokarlija". Mislim da će ipak ovo u Sava centru prevazići sve koncerte do sada. To ne treba propustiti. Toliko dobrih trubača na jednom mestu retko se može čuti.

Turneja po Americi

Boban sa svojim orkestrom i sinom Markom godišnje svira preko sto koncerata na turneji. Početkom sledeće godine čekaju ih Moskva i Kijev, a nakon toga italijanska turneja. Na proleće idu u Ameriku.

- Ponovo nas uvek zovu na mesta gde smo već svirali jer nas ljudi zapamte, kao i dobru atmosferu koju pravimo - kaže Boban.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Boban i Marko Marković: Nema nam ravnih! (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Dec.2011

Boban i Marko Marković će u petak 16. decembra zajedno sa orkestrom "Fanfare Ćokarlija" iz Ruminije napraviti pravi muzički spektakl u Centru "Sava" na koncertu koji će početi u 20 časova. Takom barem najavljuju tata i sin i za S media portal govore o osećaju kada su zajedno na sceni i ističu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.