Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Blondi kolač
Možda znate, a možda ćemo vas sad malo razočarati - bela čokolada zapravo i nije čokolada, jer ne sadrži ključni sastojak potreban za čokoladu, a to je kakao. Sadrži samo kakao buter, a za "utehu" vam donosimo recept za Blondi kolač.
Potrebno:
- Jedna i po šolja smeđeg šećera
- Pola šolje otopljenog putera
- Dva izmiksana jajeta
- Kašičica ekstrakta vanile
- Jedna i po šolja brašna
- Pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kašičice praška za pecivo
- Pola kašičice soli
- Jedna šolja sitnije nalomljene bele čokolade
Priprema:
U velikoj činiji sjedinite mikserom šećer, puter, jaja i ekstrakt vanile. Ubacite zatim u činiju brašno, so i prašak za pecivo. Razbacajte i komadiće čokolade (bele, naravno!).
Nauljite pleh i sipajte tu masu na njega. Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno za svaki slučaj (ukoliko se testo ne lepi, jeste).
Prijatno!
Nastavak na Vesti-online.com...