Blokirani aerodromi u Nemačkoj

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 10:41

Blokirani aerodromi u Nemačkoj

Aktivisti pokreta "Poslednje pokoljenje" u Nemačkoj blokirali su aerodrome u Diseldorfu i Hamburgu tako što su se zalepili za piste.

Avionski saobraćaj na aerodromima blokiran je od ranih jutarnjih sati na ova dva aerodroma zbog protesta klimatskih aktivista, saopštila je nemačka policija.

Iz policije su naveli da pokušavaju da pomere aktiviste sa pista.

Veliki broj letova je otkazan i odložen zbog protesta, dok je u Diseldorfu saobraćaj delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspostavljen.

Aktivisti su saopštili da blokiraju aerodrome jer "više ne mogu da gledaju kako njihova zemlja gori, dok federalna vlada doliva ulje na vatru svojim bezumnim potezima u vezi sa fosilnim gorivima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.