Blokirana pruga Kraljevo-Čačak

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirana pruga Kraljevo-Čačak

Grupa radnika Fabrike vagona Kraljevo blokirala saobraćaj na pruzi Kraljevo-Čačak. Predstavnici Štrajkačkog odbora ne isključuju mogućnost da pruga bude blokirana ceo dan.

Zbog protesta oko 150 radnika Fabrike vagona Kraljevo, od sedam sati blokirana je pruga Kraljevo-Čačak, u Industrijskoj ulici kod Železničke stanice u Kraljevu. U prekidu je železnički, a drumski saobraćaj se preusmerava.

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika kraljevačke Fabrike vagona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nenad Terzić rekao je da se može desiti da pruga bude blokirana ceo dan, ali da ne isključuje mogućnost blokade i drumske raskrsnice u Kraljevu, koja takođe vodi prema Raškoj i Čačku.

"Nakon ostavke menadžmenta Fabrike vagona, Štrajkački odbor predložio je da zastupnica kapitala Marija Savković preuzme vođenje fabrike do stabilizacije situacije, a istovremeno ćemo zahtevati da se preispita dosadašnje poslovanje. Ona će danas imati sastanak u Agenciji za privatizaciju, posle ćega ćemo znati na čemu smo", rekao je Terzić.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, na čelu sa direktorom Zoranom Bogdanovićem, u subotu je podneo ostavku.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 18 i 20 zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža za poslednje tri godine.

Radnici su u štrajku poslednjih osam meseci, a za to vreme nisu dobili ni dinara. Blokade saobraćajnica u Kraljevu počele su pre nedelju dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Blokirana pruga Kraljevo – Čačak

Izvor: Capital.ba, 10.Feb.2014

BEOGRAD, Grupa radnika Fabrike vagona Kraljevo blokirala je jutros saobraćaj na pruzi Kraljevo – Čačak, a drumski saobraćaj se preusmjerava. U Fabrici vagona Kraljevo štrajkuje oko 150 radnika, koji zahtijevaju ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.