Blokiran račun Komunalca iz Bujanovca

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokiran račun "Komunalca" iz Bujanovca

Opštini Bujanovac preti obustava u snabdevanju vode, jer je blokiran račun lokalnog komunalnog preduzeća. Država je JKP Komunalac iz Bujanovca blokirala račun zbog duga od 63 miliona dinara.

Bujanovcu preti obustava u snabdevanju vode i da se prestane sa odnošenjem smeća zbog toga što je blokiran račun lokalnog komunalnog preduzeća, upozorila je bujanovačka opština.

Opštinska vlast je ukazala na to da će građani Bujanovca za nekoliko dana ostati bez vode, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a prestaće i iznošenje smeća i sahrane pokojnika.

"Javno-komunalno preduzeće 'Komunalac' je pred kolapsom, jer mu je država zbog duga od 63 miliona blokirala račun", navodi opštinska vlast.

Opštinska vlast ističe da je jedini izlaz iz alarmantne situacije hitan dogovor lokalne samouprave i predstavnika Ministarstva finansija.

Predsednik opštine Nagip Arifi smatra da država nije fer prema toj lokalnoj samoupravi. "Tri, četiri godine država je tolerisala prethodnu lokalnu vlast, a sada je nama ispostavila račun čak i za deo duga Komesarijata za izbegla i raseljena lica", rekao je Arifi.

Arifi je istakao da je opština Bujanovac bila spremna da prihvati reprogram duga na 24 meseca bez kamate, ali da je takvu ponudu Ministarstvo finansija odbilo.

Direktor preduzeća "Komunalac" iz Bujanovca Ragmi Ramizi rekao je da radnici ne primaju plate. On je rekao da su rezerve hlora, energenata i rezervnih delova na izmaku, kao i da službene dužnosti radnici obavljaju privatnim automobilima.

"Apsolutno su nam vezane ruke. Danas 180 radnika 'Komunalca' ispaštaju zbog postupaka mog prethodnika koji tri i po godine nije plaćao poreze i doprinose, struju i druge obaveze", istakao je Ramizi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bujanovcu preti ekološka katastrofa

Izvor: JužneVesti.com, 21.Avg.2013, 17:13

Zbog blokade računa JP “Komunalac” koje državi duguje 63 miliona dinara, smeće se ne odnosi danima, postoji opasnost da građani za koji dan ostanu bez vode, a ni pokojnici neće moći da budu sahranjivani.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.