Blokirali put zbog cene pšenice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2009, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirali put zbog cene pšenice

PANČEVO - Nekoliko stotina ratara iz južnog Banata, sa više od stotinu traktora, prikolica, kombajna i drugih poljoprivrednih mašina, blokirali su danas, od 10 do 11 časova, put Pančevo - Kovačica, nezadovoljni otkupnom cenom pšenice i odnosom Vlade prema poljoprivrednicima.

Poljoprivrednici traže da otkupna cena bude 17,5 dinara za kilogram pšenice, umesto sadašnjih 10 dinara.

"Sa sadašnjom cenom ne pokrivamo ni 70 odsto troškova proizvodnje. Tražimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Ministarstvo poljoprivrede obezbedi odgovarajuću cenu jer će sledeće godine proizvodnja pšenice biti prepolovljena", rekao je jedan od organizatora blokade Viktor Voštinar iz Glogonja.

On je naveo da je Ministarstvo poljoprivrede ponudilo "nešto veću" cenu od trenutne zemljoradnicima u južnom Banatu, ali da seljaci traže da to bude primenjeno na celu Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.