Blokada za Rusiju

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 09:21

Blokada za Rusiju

Iako je Vlada Finske nedavno odlučila da ponovo otvori granicu sa Rusijom, čini se da je takvo rešenje bilo kratkog veka.

Finska vlada je saopštila da se granica ponovo zatvara.

Naime, vlada je saopštila da će od 15. decembra ponovo biti zatvoreni svi granični prelazi na istočnoj granici sa Rusijom. Iako se očekivalo da će ranije zatvaranje granice odvratiti migrante od dolaska na granicu, to se nije dogodilo.

"Nakon otvaranja granice ilegalna migracija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na istočnoj granici odmah je nastavljena", rekla je ministarka unutrašnjih poslova Mari Rantanen.

Između ostalog, naglasila je kako Finska očekuje da će na ovaj način Rusija nastaviti da vrši pritisak na ovu državu.

"Ovo je znak da će ruske vlasti nastaviti hibridnu operaciju prema Finskoj. To neće tako funkcionisati", rekla je ministarka.

Prema novom planu Finaca, granica će biti zatvorena najmanje do sredine januara.

"Želeli smo da vidimo kakav će efekat imati otvaranje graničnih prelaza i kako će se situacija razvijati. Nažalost, aktivnosti ruskih vlasti su nastavljene", rekao je Rantanen.

Pročitajte još:

Finska popušta: Otvara još dva prelaza?

Finska zatvara granice sa Rusijom; "Stvari su se promenile..."

Finska sprema novi "šamar" za Rusiju: Razmatramo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.