Blnken nominovao Hrvatsku za program bezviznog režima

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 19:10

Blnken nominovao Hrvatsku za program bezviznog režima

Američki državni sekretar Entoni Blinken predložio je da Hrvatska uđe u program bezviznog režima sa SAD.

Kako je objasnio u objavi na Tviteru, ovaj korak, koji znači putovanja bez viza za hrvatske građane, učinjen je jer je prepoznat "ogroman hrvatski napredak da ispuni stroge standarde za zemlje koje učestvuju u programu".

Blinken je dodao da se raduje još jačim odnosima SAD i Hrvatske.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je, reagujući na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blinkenovu objavu, da će najveću korist od ukidanja viza imati hrvatski državljani koji će moći nesmetano da putuju u SAD.

"Potvrđujemo partnerstvo Hrvatska i SAD i radujemo se daljem razvijanju privredne saradnje i poslovnih veza", poručio je Plenković na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken: Hrvatska da se pridruži Programu izuzeća od viza Sjedinjenih Država

Izvor: Danas, 02.Avg.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas preko tvitera Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza Sjedinjenih Država, što je predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković ocenio kao "jedan od poslednjih koraka za ukidanje viza".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.