Bljakaj: Specijalni sud ne može da bude raspušten

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2020, 15:06

Bljakaj: Specijalni sud ne može da bude raspušten

Bekim Bljakaj iz Fonda za humanitarno pravo u Prištini izjavio je danas da ne postoje ozbiljne indicije da bi mogao da bude ukinut Specijalni sud za ratne ratne zločine tzv. OVK i da po zakonu sud može sam da produži mandat do trenutka kada smatra da nema više predmeta koji potpadaju pod njegovu nadležnost.

On je za portal Kosovo onlajn rekao i da neće doći do formiranja suda za navodne srpske zločine na Kosovu, koji Priština želi da formira jer smatra da Haški tribunal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije završio posao.

"Ne verujem da je moguće da se osniva još jedan takav mehanizam. Specijalizovana veća su 'ad hok' sud koji ima nadležnost da procesuira samo zločine koji su bili predmet izveštaja Saveta Evrope i bili su predmet istrage Klinta Vilijamsona. Međutim postoje regularni sudovi koji imaju opštu nadležnost i treba da procesiraju ratne zločine", rekao je Bljakaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.