Izvor: S media, 12.Nov.2012, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži nego rod rođeni: Upoznajte Srbina koji je komšijama podelio plantažu paprike!

Zimnica i za komšije!

Predrag Stevanović, vlasnik „Resave komerc“ iz Svilajnca, podelio je sav „višak“ paprika sa plantaže od dva hektara u selu Crkvenac, meštanima tog i okolnih sela.

- Nije ovo prvi put – priča za S media portal Predrag Stevanović. – Svake godine ja tako dam; bolje da dam, nego da se baci!

Za one koji se slabije razumeju u poljoprivredne poslove, Stevanović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << objašnjava da kad „padne“ prva slana, paprika „može se baci“.

- Ja sam svoju proizvodnju završio. Suša je bila velika, ali mene baš briga, imam navodnjavanje ‘kap po kap’, pa je paprika baš rodila. U svakom slučaju, konzervirao sam 20.000 tegli, a šta ću sa viškom? Pa podelim ga… - bez želje da se hvali priča sagovornik S media portala.

Ponudu da dođu i pokupe papirke iskoristilo je tridesetak porodica.

- Dođu sa traktorima i džakovima. Muškarci, žene, deca… Svi dođu i beru kol’ko im treba! Meni je dosta, pa kad ima viška što da se ne dam?! Tako bi trebalo i svi ostali da rade, a ne da im truli po njivi, dok drugi nemaju šta da jedu – savetuje srpski gazda, držeći se „one stare“: „Poštuj, ako hoćeš da budeš poštovan!“

Tanja Radunović

Foto:ThinkStock/Gulliver

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.