Bliski susret aviona SAD i Rusije kod Koreje

Izvor: B92, 29.Okt.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliski susret aviona SAD i Rusije kod Koreje

Sa nosača aviona mornarice SAD poletela su četiri aviona F-18 jer su dva ruska antipodmornička aviona letela na razdaljini od jedne milje od američkog broda.

Mediji su javili da se incident dogodio u međunarodnim vodama, istočno od Korejskog poluostrva.

Predstvnik mornarice saopštio je da su dva ruska aviona TU-142 "bear" proletela jednu nautičku milju od Regana, zbog čega su hitno poletela četiri borbena aviona F-18, kako bi pratila ruske avione i udaljila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od broda.

TU-145 "bear" je avion za antipodmorničko ratovanje dugog dometa i varijanta TU- 95 strateških bombardera, prenosi Rojters.

Mornarički zvaničnik je rekao da su se piloti obe strane ponašali profesionalno, dodajući da inicdent nije bio bez presedana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERI DIGLI AVIONE NA RUSE: Uplašili se da ruske letelice ne udare na američki brod

Izvor: Kurir, 29.Okt.2015

Dva ruska antipodmornička "tupoljeva" letela na razdaljini od jedne milje od američkog plovila...VAŠINGTON - Sa nosača aviona američke mornarice poletela su u utorak četiri aviona F-18, na znak uzbune, pošto su dva ruska antipodmornička aviona letela na razdaljini od jedne milje od američkog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.