Blinken priznao: Stejt department je zabrinut...

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 21:46

Blinken priznao: Stejt department je zabrinut...

Državni sekretar SAD Entoni Blinken potvrdio je da je primio pritužbe osoblja Stejt departmenta na odnos administracije Džozefa Bajdena prema ratu u Gazi.

"Više ljudi u Stejt departmentu je od oktobra postavilo pitanja, izrazilo zabrinutost, kritike politike koju Izrael vodi, politike koju mi vodimo“, rekao je Blinken u intervjuu za Si-En-Bi-Si u Davosu.

"Imamo nešto što se zove 'Kanal neslaganja' koji omogućava svakome da izrazi zabrinutost. Imali smo dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga. Pročitao sam sve", rekao je on.

I druge američke TV mreže su izveštavale o gnevu zaposlenih u Bajdenovoj adminstraciji zbog politike prema ratu u Gazi, a posebno broja civilnih žrtava koji i dalje raste, a, koliko se zna, bar jedan zvaničnik Stejt departmenta je podneo ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.