Blinken: Za SAD važan odnos sa Srbijom

Izvor: RTS, 23.Sep.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blinken: Za SAD važan odnos sa Srbijom

Važno je da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona, rekao je u razgovoru sa premijerom Srbije zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken.
Za Sjedinjene Američke Države veoma je važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona, poručio je Entoni Blinken.

Blinken je pozdravio sve reforme koje je srpska vlada sprovela i naglasio da je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Zamenik američkog državnog sekretara je Vučiću preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu ove godine.
Vučić i Blinken su razgovarali o odnosima dve zemlje, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom.
Premijer je obavestio zamenika Blinkena o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak i da će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, jer stabilan region znači ekonomski prosperitet svih zemalja.
Uputivši zahvalnost zameniku državnog sekretara Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, Vučić je zahvalio i na izvanrednoj poseti potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Bilnken o situaciji u regionu

Izvor: Blic, 23.Sep.2016

Za Sjedinjene Američke Države veoma je važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona, poručio je danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken...Blinken je pozdravio sve reforme koje je srpska vlada sprovela i naglasio da je važno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.