Blic test: Laptop HP pavilion DM4

Izvor: Blic, 22.Maj.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" test: Laptop HP pavilion DM4

Udruživanje brendova nije nikakva nova pojava i iz te saradnje često ume da se rodi neki zanimljivi proizvod, što je slučaj saradnje između HP-a i “Bicaudija” (BeatsAudio). Zajedničkim snagama proizveli su veoma kvalitetan laptop “pavilion dm4” koji je ekipa “Blica” testirala.

Uz laptop se dobijaju veoma kvalitetne slušalice "Bicaudio”, model "solo” zapakovane s računarom. "Pavilion dm4 - 3010en”, kako mu glasi pun naziv, možda je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najelegantnijih uređaja koji smo do sada testirali.

Izrađen je od kvalitetne plastike, poklopac sa gornje strane je presvučen crnim aluminijumom na kojem dominira znak "Bicaudio”. Ivice su zaobljene, a tastatura i deo oko nje su gumirani, što će mnogima predstavljati problem jer je guma neverovatan magnet za prašinu ili bilo kakvu drugu prljavštinu.

"Tačped” je poprilično mali i teško da će neko moći da se navikne na njegovu veličinu, te je korišćenje miša sasvim izvesno.

S p e c i f i k a c i j a

- Procesor2,5 GHz Intel Core i5-2450M 3 MB L3

- RAM6 GB DDR3 (Do 8 GB)

- GrafikaAMD Radeon HD

7470M (1 GB DDR5)

- Displej35,6 cm (14”) HD LED-backlit (1366x768)

- HDD750 GB SATA (5400 rpm)

- Optika SuperMulti DVD±R/RW

- Bluetooth with WiDi, Intel 802.11 b/g/n

- PortoviVGA, Headphone-out/microp hone-in combo,

USB 2.0, USB 3.0x2, RJ45

- Dimenzije33,8x22,5x3,2 cm

- Težina2 kg

Ekran je veličine 14 inča (35,6 cm) i ima rezoluciju 1366x768 piksela, kojom mnogi nisu oduševljeni, ali dobra strana je ta što su toliki displej uspeli da uglave u kućište namenjeno računarima sa 13,3 inča (33,7).

Naravno, mora se spomenuti ono po čemu se ovaj računar i najviše razlikuje od ostalih, a to je zvuk. Osim slušalica koje se dobiju uz njega, za koje postoji i poseban softverski dodatak, sami zvučnici su kompanije "Bicaudio” i dolaze sa "HP triplbas refleks sabvuferom” (Triple Bass Reflex Subwoofer). Uz njihovu pomoć komšiluk je sigurno čuo šta smo slušali poslednjih par dana.

Kako ne bismo sada isticali svaki hardverski deo ponaosob, treba samo znati da se "pavilion dm4” pokazao kao veoma stabilan i brz u radu, te da nije bilo nikakvih problema ni kod odrađivanja zahtevnijih poslova.

Baterija se takođe pokazala kao dobar saveznik i uspela je da izdrži preko dva sata prilikom zahtevnijeg rada na računaru.

"HP pavilion dm4” se pokazao kao jedan kvalitetan računar koji ima mnogi više prednosti nego mana, ali pitanje je koliko će se korisnicima svideti njegova poprilično visoka cena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.