“Blic” test: HTC one V

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Blic” test: HTC one V

Treći i najmanji telefon iz nove “One” serije kompanije HTC nosi oznaku V. Iako je najjeftiniji i najslabiji u odnosu na stariju braću, to ne znači da nema čime da se podiči.

Telefon „HTC One V" je uređaj koji ne treba zanemariti. Na "Blicovom” testu pokazao se kao lepo zapakovana mašina koja može da odradi veliki posao.

Prema izgledu, podseća na popularan model "Ledžend” (Legend), tako da ima zakrivljen donji deo unapred.

Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod drugih telefona iz "One” serije, ni V nema opciju skidanja baterije, a poklopac sa donje strane služi za sim i mikroSD kartice.

Odlično leži u ruci, zbog manjh dimenzija, a onda i zbog neklizajućeg materijala sa zadnje strane.

Specifikacije

- Dimenzije120,3 x 59,7 x 9,2 mm, 115 grama

- Ekran480x800 piksela, 3,7 inča (9,4 cm)

- Memory Interna 4GB; eksterna microSD do 32GB

- RAM512 GB

- Povezivanje Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0, microUSB v2.0

- Kamera5 MP, 2592x1944 piksela; Video 720p

- OS Android v4.0

- Procesor Qualcomm - MSM8255 Snapdragon 1 GHz

- GrafikaAdreno 205

- BaterijaLi-Ion 1500 mAh

- Cena380 evra

Minimalistički pristup hardverskim tasterima nastavio se i ovde: ima samo regulatore zvuka i zaključavanje, a tri tastera osetljiva na dodir se nalaze ispod ekrana i tu smo naišli na jedan problem koji nam je malo zasmetao.

Naime, taster "home” koji se nalazi tačno u sredini, preblizu je ekranu, tako da u brzini kada god se kuca poruka prilikom pristiska na taster "space”, zakači se i "home”, što može da bude previše frustrirajuće.

Brzina možda nije na nivou skupljih modela, ali uz novi "Android” i "Sense” dobija se kvalitetan uređaj koji može da ispuni većinu zadataka.

Kamera je slabija u odnosu na "stariju braću”, ali pravi dobre fotografije na dnevnoj svetlosti.

Baterija je uspela da izdrži skoro dva dana iako smo telefon koristili za pozive, slušanje muzike, razmenu pošte i gledanje video-snimaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.