Blic sutra poklanja drugi deo romana Hajduci

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" sutra poklanja drugi deo romana "Hajduci"

Dnevne novine "Blic" će i sutra, poslednje nedelje u 2012. godini, obradovati svoje čitaoce i to drugim delom knjige "Hajduci" Branislava Nušića.

"Hajduci" su topla Nušićeva autobiografska priča, u kojoj je opisao dogodovštine iz svog detinjstva. Roman je napisan 1933. godine, a i danas spada u najlepše knjige za decu.

Nušić je jednom prilikom rekao da je ovaj roman pisao po nagovoru prijatelja, jer u to vreme nije bilo sličnih priča namenjenih deci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Glavni junaci su, pored samog Nušića, dečaci Žika Dronja, Mile Vrabac, Mita Trta, Laza Cvrca, Sima Gluvać, Čeda Brba, koji nisu bili baš najbolji đaci, ali su zato bili najbolji drugovi, koji su najviše voleli da se okupljaju na jednom hrastovom stablu.

Ne zaboravite da u nedelju, 30. decembra, obradujete sebe besplatnom knjigom koju vam po simboličnoj ceni novina daruje "Blic".

Kratka biografija Branislava Nušića

Branislav Nušić (1864 - 1938) poznati je srpski komediograf, pisac romana, drama, priča, eseja... Rođen je kao Alkibijad Nuša, u cincarskoj porodici u Beogradu, a bavio se i novinarstvom, diplomatijom i amaterskom fotografijom.

Povezane vesti: Poklanjamo knjige Branislava Nušića: Danas uz Blic prvi deo „Hajduka“ Jučerašnji tiraž "Blica" rasprodat, danas na poklon knjiga "Narodni poslanik" Ružica Sokić: Bežala sam od Nušićeve ministarke, ali mi je bila suđena Novi delovi Pelagićevog Narodnog učitelja Poklon knjige Branislava Nušića od petka samo u "Blicu"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Blic" danas poklanja drugi deo romana "Hajduci"

Izvor: Blic, 30.Dec.2012, 10:37

Dnevne novine "Blic" danas će, poslednje nedelje u 2012. godini, obradovati svoje čitaoce i to drugim delom knjige "Hajduci" Branislava Nušića. .."Hajduci" su topla Nušićeva autobiografska priča, u kojoj je opisao dogodovštine iz svog detinjstva. Roman je napisan 1933. godine, a i danas spada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.