Izvor: B92, 21.Apr.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Radosavljević u SNS-u?

Beograd -- Bivši komandant Žandarmerije Goran Radosavljević uskoro će biti promovisan u novog člana Srpske napredne stranke, piše "Blic".

Pregovori SNS sa Radosavljevićem već završeni i čeka se samo njegovo zvanično promovisanje, koje bi moglo da bude održano već u subotu. List navodi da bi tokom sledeće nedelje u redove naprednjaka mogla da uđu i još dva člana opozicije.

"Blic" saznaje da je prvi komandant Žandarmerije i sada uključen u rad partije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a trenutno je angažovan na pripremi SNS za izbore u Aranđelovcu.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić nije želeo da potvrdi ulazak Radosavljevića u SNS, rekavši samo da je on simpatizer te partije i da im pomaže u predizbornoj kampanji za lokalne izbore.

Radosavljević je vlasnik agencije za obezbeđenje, a policiju je napustio kada je, po dolasku Dragana Jočića za ministra unutrašnjih poslova, smenjen sa mesta komandanta Žandarmerije.

Pre osnivanja Žandarmerije bio je komandant Posebnih jedinica policije (PJP) i odigrao je veliku ulogu u promenama 5. oktobra 2000. godine, jer nije poslušao naređenje da spreči dolazak demonstranata u Beograd.

Radosavljevićevo ime je dovođeno u vezu sa slučajem ubistva braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla, za šta su optuženi pripadnici PJP, ali protiv njega nije pokrenut postupak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.