Izvor: B92, 08.Dec.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Plata direktorke 14.000 evra

Beograd -- Direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti prošlog meseca je primila 1.200.000 dinara ili skoro 14.000 evra, nezvanično saznaje Blic.

Sa ovim iznosom, direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti Vida Uzelac najplaćeniji je menadžer u institucijama koje je osnovala vlada ili u njima ima udeo. Blic nije uspeo da kontaktira s direktorkom, koja bi potvrdila ili demantovala ovu informaciju.

U Komisiji za hartije od vrednosti naveli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nemaju ingerencije u delu koji se odnosi na određivanje visine primanja. Za to su nadležni Upravni odbor i Skupština Centralnog registra, tvrdi za Blic portparol Komisije za hartije od vrednosti Vesna Vujić.

"Obratite se Ministarstvu finansija ili direktorki. Jer, prema Zakonu o hartijama od vrednosti, Skupština koju predstavlja vlada odlučuje o upotrebi i raspoređivanju ostvarene dobiti i imenuje članove Upravnog odbora koji je samostalni organ”, rekla je Vujićeva za Blic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.